Kinderen op De Zuidwester krijgen mondharmonicales: “Ik vind het gewoon leuk”

kinderen op de zuidwester krijgen mondharmonicales
“Ik denk dat het heel erg leuk is dat kinderen muziek maken, dat ze een eigen instrumentje krijgen”, vertelt Eugène, terwijl Heiloo Centraal een kijkje neemt.

Elke week oefenen ze met hun mondharmonica, de kinderen op basisschool De Zuidwester in Heiloo. En ze zijn gedreven ook, onder de bezielende leiding van mondharmonicafanaat Eugène Vriend. Hij heeft een missie: “Ik ben mijn best aan het doen om hen de beste mondharmonicaspelers van Nederland te maken.”

“Ik denk dat het heel erg leuk is dat kinderen muziek maken, dat ze een eigen instrumentje krijgen”, vertelt Eugène, terwijl Heiloo Centraal een kijkje neemt. “En wat ik heel graag wil is mijn passie delen. Waar ik zoveel plezier in heb, is dat ik het aan de kinderen leer”. Volgens hem is muziek maken niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen. “Alle onderzoeken wijzen uit dat muziek maken heel erg belangrijk is.”

Met onderzoeken houden de kinderen in de klas zich helemaal niet mee bezig. Zij zijn vooral bezig met mondharmonica spelen en plezier met elkaar maken. “Ik vind het gewoon leuk om mondharmonica te spelen”, vertelt een van de leerlingen. Zijn favoriete muziek op dit moment? “Ik vind nu de kerstliedjes weer het leukst, gewoon gezellige sfeer.”

In de Zuidwester te Heiloo

Auteur: Robin Korving

Bron:

Streekstad Centraal – Heiloo Centraal