Mondharmonicalessen in Zuidwester

De burgemeester van Heiloo, M. Ten Bruggecate heeft onlangs mondharmonica’s uitgereikt aan de kinderen van de Zuidwester school in Heiloo. Eugène Vriend hield een voordracht over dit instrument in dorpshuis De Schulp in Egmond Binnen. Hij hoopt dat meer mensen het instrument zullen ontdekken en het leren bespelen.

Zuster Oeachsi - mondharmonicales.nl
Foto: Zuster Oeachsi

Eugène geeft zelf les. Tot de zomer leren de kinderen van de Zuidwester hoe ze deze mini-trekzak kunnen bespelen. “Ik zal deze kinderen tot de zomer lesgeven,” meldt Eugène. “Met deze ervaring ontwikkel ik extra lesmateriaal voor het onderwijs personeel en wordt onze website gelanceerd.” Na de zomervakantie moet het dan voor alle scholen in Nederland mogelijk zijn dat kinderen een eigen mondharmonica krijgen en hier les op krijgen. 

“Ik heb zuster Oeachsi van het Lioba klooster in Egmond Binnen les gegeven. Ook zij wist niet, net als zoveel andere mensen, wat je zoal met een mondharmonica kan doen. Als men het hoort is men vaak verbaast en verrast. Wat men niet weet is dat de mondharmonica eigenlijk een kleine accordeon of trekzak is en dat je dit geluid ook met de mondharmonica kan maken.”

Bron: BERGEN IN HET NIEUWS – Rodi